Powered by Blogger.

Life's Tale :)

PERGINYA WANITA TERCINTA

26.03.2012,

Ibu,

Setiap pagi, akak bangun dengan harapan, moga hari ini, akan terukir secebis warna ceria di wajah ibu, akan terukir segaris senyuman, bebelan sayang dari bibir ibu. Bebelan jika bilik puterimu ini bersepah, jika puterimu ini mandi lambat, makan gelojoh. Dan suara prihatinmu bertanya itu ini, dari pukul berapa akak makan hingga dengan siapa akak berteman.

Namun seperti biasa, yang akak lihat, ialah wajah cengkung ibu, tubuh kurus ibu, terlantar kaku di atas katil di hujung ruang tamu rumah kita. Pedih. Tapi itu hakikat. Sekalipun akak cuba menafikan, namun hakikat itu tetap hakikat. Akak akan selalu senyum segaris setiap pagi mengucap selamat pagi untuk ibu, sambil mencium pipi ibu, biar cuma di balas dengan redup sayu mata ibu. Tidak mengapa ibu sayang, akak selalu fahamkan hati, Tuhan tak pernah mensiakan kesabaran seorang hamba. FATNURSHA

1 Hijrah 1435H

Ahlan wasahlan ya Fat, merasai hari-hari yang pernah Sha dan aku mengharung dalam liku bergelar gadis-tak-nampak-muka.

Hati-hati sayang membawa nama gadis islam. Hati-hati sayang menggalas cita-cita iman. Jangan tersungkur tak boleh bangun lagi. Bawalah kerusi roda takwa, risau tersadung nanti boleh siap sedia atas kerusi roda, dan aku boleh tolakkan.

No comments:

Post a Comment

 

Saya Untuk Anda :)

Saya sudi mendengar kisah hati kalian yang saya cinta.
Hubungi saya di wanuda69@yahoo.com

Dengan izin Tuhan, saya in shaa ALlah ada. :)

Search

Disklaimer

Ini disklaimer dari hati, bukan untuk glamer. Kerana ini dari hati, moga sampai juga ke hati. Saya tidak bijak mengandam tulisan, jauh lagi menggubah amal. Namun, andaikata ada Tuhan izinkan tersentuh jiwanya, maka segalanya kerana Dia. Kerana ini dari hati, maka saya tak mengharapkan ramai yang terpaku membaca, atau bergerombolan pengikut yang ada, kerana saya tidak molek untuk diikuti. Namun, saya berharap, saya mahu sedikit yang punya hati yang basah tak mati. Kerana ini dari hati, maka doakan saya, ingatkan saya, kerana saya selalu lupa. JAdi Rijal AsSabiqun, biar sama-sama. Syurga itu luas. Cukup buat semua.

Most Reading

Ads 200x200

Ads 200x200
How can success be achieved when the call to success is ignored? Gegarkan dunia dengan seruan Tuhanmu!

Tags

lifetale (4) Tuhan (2) Ada (1) Buta (1) Hati (1) Hero (1) Hidup (1) Iman (1) Kacak (1) Khabbab alArrat (1) Malaysia (1) Mata (1) Mus'ab (1) agama (1) arRahman (1) bahagia (1) dosa (1) harapan (1) ibubapa (1) islam (1) keras (1) kerinduan (1) kerja (1) kerja keras (1) lembik (1) manja (1) merdeka (1) morality (1) pemuda (1) percuma (1) raja' (1) redho (1) syahid (1) syurga (1) taubat (1) tujuan (1)